Bill Burns, directorul CIA, a precizat, în cadrul Comitetului de Intelligence al SUA, că în jur de 13-14.000 de cetățeni ruși au fost arestați pentru că au fost prezenți la proteste împotriva războiului izbucnit în Ucraina.

Burns a spus că opoziția actuală față de președintele rus Vladimir Putin în rândul cetățenilor ruși „nu este puțin lucru”, dar a remarcat că prevalența mass-mediei de stat va face dificilă dezvoltarea rapidă a disidenței populare, scrie CNN.

„Vedeți în Rusia înmormântările tinerilor soldați ruși care au fost uciși în Ucraina, care vin acasă și, în mod clar, asta va avea un impact în timp. Vedeți, de asemenea, în număr relativ mic, o mulțime de ruși foarte curajoși care protestează în stradă. Circa 13 sau 14.000 de oameni au fost arestați de atunci, ceea ce nu este puțin lucru într-o țară profund represivă precum Rusia”, a adăugat Burns.

Burns a spus că SUA vor monitoriza popularitatea internă a lui Putin pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, dar a avertizat că controlul lui Putin asupra presei îl va ajuta să prevină unele tulburări populare.

„Într-un mediu în care mass-media de stat rusă domină ceea ce mulți oameni aud despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, cred că va fi nevoie de timp pentru ca oamenii să absoarbă consecințele alegerilor făcute”, spuse Burns.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Promo Wall-Street

Setari Cookie-uri