Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN), cu sediul la Geneva, a condamnat "cu fermitate" invazia rusă în Ucraina şi a anunţat că a decis să nu mai colaboreze cu Rusia şi nici cu instituţiile din această ţară.

Într-o reuniune extraordinară dedicată războiului din Ucraina, CERN a decis totodată suspendarea statutului de observator pe care îl avea Rusia la acest organism, unul dintre cele mai importante centre de investigaţie ştiinţifică din Europa şi din lume, scrie Agerpres.ro.

Ucraina este membru asociat al organizaţiei şi, în acest context, CERN a anunţat că va promova iniţiative de sprijinire a colaboratorilor ucraineni, precum şi activitatea ştiinţifică a acestei ţări în domeniul fizicii particulelor.

"Vom urmări cu atenţie situaţia şi Consiliul (organul de decizie al CERN) este pregătit să ia măsuri suplimentare, dacă este oportun, la viitoarele sale reuniuni. Cele 23 de state membre ale CERN condamnă ferm invadarea Ucrainei de către Rusia şi deplâng pierderile de vieţi omeneşti şi impactul umanitar, precum şi participarea Belarusului la folosirea ilegală a forţei împotriva Ucrainei", a transmis CERN într-un comunicat.

Mai mulţi cercetători ucraineni lucrează la mai multe experimente şi sunt implicaţi în activităţile CERN, care a promis să contribuie la efortul umanitar din Ucraina şi să ajute comunitatea din această ţară din interiorul instituţiei".

Totodată, CERN şi-a manifestat sprijinul faţă de membri numeroşi ai comunităţii ştiinţifice ruse din cadrul centrului care au condamnat invadarea Ucrainei.

"CERN a fost creat după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a uni cetăţenii şi popoarele întru dezvoltarea paşnică a ştiinţei. Această agresiune rusă este împotriva a tot ceea ce apără organizaţia", se mai menţionează în comunicat.

Sursa foto: CERN/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri