Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a făcut prima sa declarație publică de la începerea invaziei, într-o scrisoare adresată comunității globale, în care cerea jurnaliștilor să transmită ororile războiului și cere instaurarea unei interdicții aeriene, relatează BBC.

În scrisoare, ea transmite ororile războiului, în special pentru femei și copii. Olena Zelenska a numit, de asemenea, câteva victime ale războiului de până acum:

„Alice, în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze”.

„Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinții ei”.

„Arsenii, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap de epave și nu a putut fi salvat, deoarece o ambulanță nu a putut ajunge la el la timp din cauza incendiilor intense”.

„Când Rusia spune că «nu poartă război împotriva civililor», spun mai întâi numele acestor copii uciși”, a scris ea.

Olena a mulțumit pentru sprijinul comunității internaționale și al națiunilor vecine care au primit refugiați, dar a repetat și apelurile soțului ei, președintele Zelenski, pentru ca națiunile occidentale să declare o zonă interzisă de zbor. NATO a respins până acum aceste acțiuni, deoarece ar implica forțele occidentale care probabil se vor implica militar cu avioanele rusești.

„Prin această scrisoare, depun mărturie și spun lumii: războiul din Ucraina nu este un război «undeva acolo». Acesta este un război în Europa, aproape de granițele UE”. Dacă nu-l oprim pe Putin, care amenință că va începe un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”, a mai scris Olena Zelenska în scrisoarea ei.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a spus că, Statele Unite, deşi continuă discuţiile cu Polonia, consideră că nu este viabilă propunerea Varşoviei de a trimite avioanele sale Mig-29 armatei americane pentru ca acestea să fie predate Ucrainei

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri