O întrebare pe care și-o pune multă lume este dacă regimul lui Vladimir Putin va reuși să cenzureze absolut orice urmă de informație la care ar putea avea acces populația rusă.

Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o revoltă în masă din cauza încercărilor autorităților de la Moscova de a limita, sau chiar tăia accesul rușilor la social media, a declarat Sir Roderic Lyne, fost ambasador britanic la Moscova, pentru BBC Radio 4, citat de Independent.

Informația vine în contextul în care imagini cu forțele de ordine ruse controlând telefoanele mobile ale rușilor pentru a vedea ce aplicații au instalate, au făcut înconjurul lumii.

Chiar și așa însă, Sir Roderic Lyne crede că cenzura nu va putea fi impusă la infinit, cu atât mai mult cu cât mulți ruși trăiesc în străinătate și le vor spune, într-un fel sau altul, adevărul rudelor lor privind ceea ce se întâmplă în Ucraina.

"Sunt aproximativ trei milioane de ruși care au plecat din Rusia lui Putin și care acum trăiesc în condiții decente în Marea Britanie, Israel, sau America de Nord și care vorbesc cu rudele lor. Adevărul va pătrunde în Rusia și Putin nu va putea să-l oprească", a explicat acesta.

Chiar și așa însă, fostul diplomat crede că ar putea dura ceva vreme până când regimul să fie răsturnat, adăugând însă că "procesul este deja început, chiar dacă vor trece doi sau trei ani până să se ajungă la un deznodământ".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri