Kremlinul a denunţat "războiul economic" pe care SUA l-au declarat Rusiei, în urma anunţului făcut de Washington privind introducerea unui embargou asupra importurilor americane de petrol şi gaze rusești, între alte sancţiuni, relatează AFP şi Reuters, citate de Agepres.

"SUA au declarat război economic Rusiei şi poartă acest război", a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

El a spus că Moscova se va gândi serios la ce va face în urma deciziei preşedintelui american Joe Biden de a interzice importurile de petrol şi gaz din Rusia.

Peskov a dat asigurări totodată că Rusia a fost, este şi va continua să fie un furnizor de energie de încredere şi a precizat că fluxurile de energie nu au fost întrerupte.

"Însă acest dezmăţ ostil declanşat de Occident complică foarte mult situaţia şi ne forţează să ne gândim serios la paşii următori”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sancţiuni economice masive au fost adoptate de numeroase ţări, în special occidentale, împotriva Rusiei după intrarea soldaţilor ruşi în Ucraina în urmă cu aproape două săptămâni.

SUA şi Marea Britanie au anunţat marţi că interzic importurile de hidrocarburi din Rusia, în timp ce UE este mai reticentă în a lovi acest sector de care este foarte dependentă.

De mai multe zile, lista companiilor occidentale care părăsesc Rusia se extinde, ceea ce riscă să ducă la un val masiv de concedieri.

În afara companiilor care se închid din cauza sancţiunilor, care vizează în special băncile şi grupurile energetice, numeroase companii din sectorul consumului au anunţat de asemenea că îşi suspendă activităţile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri