Consiliul orașului Bucha, chiar la nord de Kiev, a acuzat forțele ruse că blochează evacuarea oamenilor printr-un coridor de evacuare convenit, scrie CNN.

„Ocupatorii perturbă evacuarea. În prezent, 50 de autobuze sunt blocate de militarii ruși în parcare”, au transmis reprezentanții consiliului orășenesc într-o scurtă postare pe Facebook.

„Negocierile sunt în desfășurare pentru deblocarea traficului. Vă reamintim că acest culoar verde a fost un acord la cel mai înalt nivel”, au adăugat aceștia.

Urmărește AICI un LIVE UPDATE cu cele mai importante evenimente din Ziua 14 a războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Deși nu s-au înregistrat progrese în deplasarea unui convoi de evacuare din suburbia asediată a Kievului Bucha, evacuările convenite pentru alte două orașe din apropiere par să fi început.

Oleksandr Markushyn, primarul orașului Irpin, a declarat pe Facebook:

„Evacuarea din oraș continuă. Sunt autobuze în centrul orașului Irpin. Evacuăm cât mai mulți oameni”.

Kyrylo Timoșenko, un consilier în biroul președintelui, spune că toți copiii blocați într-un orfelinat din Vorzel din apropiere au fost salvați și evacuați, la fel ca și maternitatea locală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri