Kremlinul a transmis că va cere informaţii armatei sale după ce Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat o maternitate în oraşul ucrainean asediat Mariupol, relatează Reuters şi AFP, preluat de Agerpres.

"Vom cere cu siguranţă informaţii de la militarii noştri deoarece noi, ca şi dvs, nu avem nicio informaţie clară despre ce s-a întâmplat şi, a priori, armata ne va oferi informaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că Ucraina propune "constant" discuţii între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintele rus Vladimir Putin.

În acelaşi timp, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că acuzaţia conform căreia forţele ruse au bombardat spitalul de copii din Mariupol este falsă şi echivalează că "terorism informaţional".

Trei persoane, între care şi un copil, au fost ucise în bombardamentul de miercuri asupra unui spital pediatric şi a unei maternităţi la Mariupol, în sud-estul Ucrainei, conform primăriei acestui oraş-port, prins între armata rusă şi forţele separatiste proruse din regiunea ucraineană Donbas.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a comis o crimă de război prin acest bombardament.

Atacul asupra spitalului a provocat indignarea Ucrainei şi a ţărilor occidentale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri