Invadarea Ucrainei de către Rusia ar putea afecta economia europeană chiar mai mult decât pandemia de coronavirus, a avertizat directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Un conflict militar prelungit va avea probabil "efecte mult mai dăunătoare" asupra economiei continentului decât extinderea pandemiei de Covid-19, a declarat Diess pentru Financial Times, potrivit Agerpres.

Lanţurile de aprovizionare permanent afectate vor duce probabil "la creşteri imense de preţuri, deficit de energie şi inflaţie. Ar putea fi foarte riscant pentru economia europeană şi cea germană", a apreciat şeful celui mai mare producător auto din Europa.

Acesta şi-a exprimat sprijinul pentru "sancţiuni maxime" aplicate Rusiei, dar a explicat că în cele din urmă acestea trebuie suplimentate cu negocieri.

VW şi-a suspendat săptămâna trecută afacerile în Rusia, oprind producţia la cele două fabrici din această ţară, precum şi exportul de vehicule către Rusia, până la noi dispoziţii.

Deja producătorii auto se confruntă cu întârzieri de producţie ca efect al invadării Ucrainei de către Rusia, VW fiind nevoit să oprească producţia la câteva fabrici din Germania din cauza lipsei de componente.

De asemenea, deficitul global de semiconductori a paralizat producţia auto în 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri