Armata rusă a ucis mai mulți civili decât soldați ucraineni, a declarat ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, citat de Reuters.

”Vreau ca acest lucru să fie auzit nu doar la Kiev, ci în toată lumea”, a declarat Reznikov.

Important de avut în vedere faptul că în timpul unui război estimările privind numărul victimelor cu greu pot fi confirmate și mereu ar trebui privite cu scepticism, indiferent de sursa informației.

Până vineri, 11 martie, Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului spune că a înregistrat 549 de morți de civili și 957 de răniți de când a început invazia, „deși cifra reală ar putea fi mult mai mare”.

Surse oficiale ucrainene spun însă că victimele în rândul civililor sunt de ordinul miilor.

De asemenea, până la ora publicării acestei știri, Departamentul Apărării SUA estimează la 2.000 – 4.000 numărul soldaților ucraineni uciși în conflict și la 3.500 - 6.000 numărul soldaților ruși uciși. De cealaltă parte, ucrainenii susțin că au ucis peste 10.000 de soldați ruși.

Nu în ultimul rând, cel mai recent bilanț oficial anunțat de Rusia estimează la 498 numărul soldaților ruși uciși în Ucraina.

Biroul ONU a anunțat că este ”profund îngrijorat de numărul tot mai mare de morți și de suferința umană din Ucraina” și a cerut ”încetarea imediată a atacurilor”.

”Civilii sunt uciși și mutilați în ceea ce par a fi atacuri fără discernământ, forțele ruse utilizând arme explozive cu efecte de suprafață extinsă în zonele populate sau în apropierea acestora. Acestea includ rachete, obuze de artilerie grea și rachete, precum și lovituri aeriene”, a spus Liz Throssell, purtătorul de cuvânt al Biroului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri