România a fost "extraordinară în generozitatea şi curajul" demonstrate în contextul conflictului Rusia - Ucraina, a declarat, la Palatul Cotroceni, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în cadrul conferinţei comune de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment", a spus oficialul american, relatează Agepres.

Harris a adăugat că "o lume întreagă" a văzut sprijinul pe care românii l-au oferit refugiaţilor.

"Toţi, din lumea întreagă, am văzut cum aţi primit refugiaţi. În toată lumea, iar eu vorbesc din perspectiva SUA, ştim de provocările pe care le aveţi din perspectiva localizării dumneavoastră", a afirmat vicepreşedintele SUA.

Un tânăr egiptean, în vârstă de 19 ani, care până luna trecută studiase inginerie biomedicală la Universtiatea Politehnică din Harkov, a vorbit într-un interviu pentru wall-street.ro despre fuga din calea invaziei rusești și sprijinul oferit de voluntarii din România, spunând că „nu voi uita niciodată ce au făcut românii pentru el”.

La mijlocul săptămânii, jurnalistul Shaun Walker de la The Guardian, care a trecut granița dintre Ucraina și România, acuzând cele 6 ore petrecute în frig din cauza controalelor de la punctul de frontieră ucrainean, ce s-a arătat surprins de modul în care a fost primit la noi în țară.

„Tocmai ce am plecat din Ucraina în România. Cozi lungi de peste 6 ore în ninsoare și vânt, din cauza controalelor de la punctele de frontieră din Ucraina. Pe partea românească: mâncare, băuturi calde, autobuze gratuite, sprijin, voluntari, cazare. Călătorii gratuit cu trenurile din România”, scria jurnalistul pe Twitter.

Sursa foto: presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri