Mai multe voci din Rusia au început să „vocifereze” public la televiziuni împotriva războiului pe care Kremlinul l-a inițiat acum mai bine de două săptămâni, chiar dacă riscă o severă condamnare la închisoare.

Dacă până acum protestele privind invazia Ucrainei s-au limitat, în marea lor majoritate, la manifestări în stradă a mii de oameni de pe cuprinsul teritoriului Rusiei, soldate cu numeroase arestări, criticile pe care le încasează Puțin de la ruși capătă o nouă dimensiune.

Gazda de televiziune pro-rusă Vladimir Soloviev a avut doi invitați într-o emisiune în care și-a exprimat viziunea negativă asupra situației războiului din Ucraina, pe care l-a comparat cu dezastruoasa invazie sovietică asupra Afganistanului, din 1979, au scris publicațiile Express și Daily Record.

Iar pe un alt canal, de data aceasta al Ministerului Apărării de la Moscova, un ofițer activ al Armatei Rusiei a criticat moartea soldaților țării în războiul din Ucraina, potrivit Telegraph.

Soloviev a trebuit să își întrerupă invitații în cursul talkshow-ul său primetime, unde să vorbești împotriva războiului pornit de Puțin te poate costa până la 15 ani în închisoare.

Producătorul de filme și expertul în chestiuni de stat Karen Șahnazarov i-a împărtășit opinia lui Soloviev, afirmând: „Îmi este greu să-mi imaginez cucerirea unor orașe precum Kievul. Nu îmi pot imagina cum ar arăta o astfel de priveliște”.

„Dacă această imagine începe să se transforme într-un dezastru umanitar total, chiar și aliații noștri apropiați precum China și India vor fi forțați să se distanțeze de noi”, a mai spus Șahnazarov.

Ulterior, în timpul unuia dintre cele mai audiate show-uri, O seară cu Vladimir Soloviev, invitatul Semyon Bagdasarov, analist politic, a întrebat: „Avem nevoie să intrăm într-un alt Afganistan, sau chiar mai rău?”.

Războiul din Afganistan a fost un conflict foarte nepopular printre ruși și care a „contribuit” la căderea Uniunii Sovietice. Luptele s-au întins pe mai bine de zece ani, ucigând mii dintre soldații țărilor sovietice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri