Conflictul din Ucraina se va încheia atunci când Occidentul va lua măsuri în privinţa preocupărilor ridicate în mod repetat de Rusia privind uciderea de civili în estul Ucrainei şi extinderea NATO către est, a transmis Kremlinul, informează Reuters, citat de Agerpres.

Întrebat de reporteri cum s-ar putea încheia actuala criză, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a prezentat poziţia Rusiei, menţionând că este de părere că Ucraina discută cererile Moscovei cu SUA şi cu alţi aliaţi.

"Rusia a formulat cereri concrete către Ucraina pentru a rezolva acele probleme. Din câte înţelegem, acele solicitări sunt discutate de ucraineni cu consilierii lor, în primul rând SUA şi ţările Uniunii Europene", a spus Peskov.

"Să sperăm. Trebuie făcut acest lucru. Apoi se va încheia totul", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Noi am încercat în mod repetat în ultimii opt ani să le cerem colegilor noştri occidentali să pună presiune pe Kiev - şi să oblige Kievul - să înceteze să-şi mai ucidă poporul în Donbas şi să îndeplinească acordurile de la Minsk", a mai afirmat Peskov.

"De asemenea, în ultimele câteva decenii, ţara noastră a atras atenţia că ne simţim în pericol după ce v-aţi mutat infrastructura militară în direcţia noastră. Nu ne place acest lucru şi ne simţim în pericol şi nu putem închide ochii la acest lucru: aşa că de ce faceţi asta? Nu am primit răspunsuri", a continuat el.

"Trebuie să găsim o soluţie la aceste două probleme. Rusia a formulat cereri concrete către Ucraina pentru a rezolva aceste probleme", a explicat Peskov, citat de Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri