Boeing a promit comenzi pentru avioane in valoare de peste doua miliarde de dolari si continua sa aiba un ritm accelerat al vanzarilor, dupa ce anul trecut a inregistrat niveluri record si a vandut, pentru prima data, mai mult decat rivalul european Airbus.

Potrivit Reuters, citat de NewsIn, comenzile vor consolida, probabil, avantajul pe care Boeing il are fata de rivalul Airbus, care se lupta sa castige clienti pentru avioanele mai mari. Actiunile Boeing un record istoric la inceputul sesiunii de joi, nivel pe care nu l-au putut mentine. Producatorul american domina piata pentru avioane de talie medie cu modelul 787 Dreamliner, mai usor, care promite sa micsoreze costurile pentru combustibil ale companiilor aeriene iar avionul 747, de talie mai mare se vinde, de asemenea, bine.

Pe de alta parte, pe rivalii de la Airbus i-au tras inapoi intarzierile pentru livrarile modelului gigant A380 si modificarea avionului mediu A350, care inca nu au atras comenzi importante din partea companiilor aeriene majore. Cea mai importanta comanda primita, joi, de Boeing este pentru sase avioane 777, in valoare totala de aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Cumparatorul este fondul de investitii Oak Hill Capital Partners, care porneste o afacere de leasing cu avioane.

Compania indiana SpiceJet a comandat, de asemenea, zece avioane 737-800, evaluate la peste 700 de milioane de dolari. Boeing a adunat 264 de comenzi de la inceputul lui 2007, probabil mai multe decat Airbus, care avea doar 134 la sfarsitul lunii martie.

Producatorul aviatic american a obtinut un numar record pentru istoria companiei, de 1.044 de comenzi in 2006 si a vandut mai mult decat Airbus pentru prima data din 2000. Actiunile Boeing s-au depreciat cu opt centi, pana la 94,61 dolari, la bursa de valori new-yorkeza, dupa ce a urcat la cel mai inalt nivel al tuturor timpurilor, de 95,47 dolari, in timpul sesiunii de joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri