Cel mai mare grup bancar american, Citigroup, a anuntat ca oferta sa de preluare amicala a casei japoneze de brokeraj Nikko Cordial a fost incununata de succes, valoarea acesteia ridicandu-se la 7,7 miliarde dolari, relateaza presa internationala.

Gigantul financiar american, care detinea doar 4,9% din compania nipona, a reusit sa-si majoreze participatia pana la 61,08%, oferta de 1.700 yeni (14,24 dolari) pe actiune ridicand valoarea tranzactie la 7,7 miliarde dolari, cea mai mare preluare straina din istoria Japoniei.

Citigroup si-a majorat cu un sfert oferta initiala pentru a veni in intampinarea cerintelor actionarilor si a unor fonduri de pensii, care au considerat ca aceasta este sub valoarea reala a firmei.

Oferta de preluare a primit acordul din partea consiliului de administratie al Nikko Cordial si vine intr-un moment benefic pentru grupul nipon, care a primit de curand cea mai mare amenda din istoria Japoniei, 500 milioane yeni (4,26 milioane dolari), in urma unui scandal de proportii izbucnit anul trecut. Cea de-a treia societate de brokeraj din Japonia a recunoscut ca si-a falsificat declaratiile financiare pentru anul fiscal 2004/2005, raportand un profit mai mare decat cel real, fiind foarte aproape de excluderea de la bursa din Tokio.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Shenzhen interzice consumul de câini și pisici, după coronavirus
Setari Cookie-uri