Cel mai mare grup bancar american, Citigroup, a anuntat ca oferta sa de preluare amicala a casei japoneze de brokeraj Nikko Cordial a fost incununata de succes, valoarea acesteia ridicandu-se la 7,7 miliarde dolari, relateaza presa internationala.
Gigantul financiar american, care detinea doar 4,9% din compania nipona, a reusit sa-si majoreze participatia pana la 61,08%, oferta de 1.700 yeni (14,24 dolari) pe actiune ridicand valoarea tranzactie la 7,7 miliarde dolari, cea mai mare preluare straina din istoria Japoniei.

Citigroup si-a majorat cu un sfert oferta initiala pentru a veni in intampinarea cerintelor actionarilor si a unor fonduri de pensii, care au considerat ca aceasta este sub valoarea reala a firmei.

Oferta de preluare a primit acordul din partea consiliului de administratie al Nikko Cordial si vine intr-un moment benefic pentru grupul nipon, care a primit de curand cea mai mare amenda din istoria Japoniei, 500 milioane yeni (4,26 milioane dolari), in urma unui scandal de proportii izbucnit anul trecut. Cea de-a treia societate de brokeraj din Japonia a recunoscut ca si-a falsificat declaratiile financiare pentru anul fiscal 2004/2005, raportand un profit mai mare decat cel real, fiind foarte aproape de excluderea de la bursa din Tokio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri