Departamentul american al Apărării a răspuns la tirurile de rachete ruseşti din apropierea graniţei cu Polonia reiterând că Washingtonul şi aliaţii săi vor apăra teritoriul NATO în cazul unui atac, transmite Agerpres care citează DPA.

''Un atac armat împotriva unuia este considerat un atac armat împotriva tuturor'', a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pentru postul american de radio ABC, referindu-se la acordurile NATO de sprijin militar reciproc.

Acesta este de asemenea motivul pentru care forţele americane şi alte forţe NATO îşi sporesc prezenţa la graniţa estică a Alianţei, a spus el.

Cu câteva ore mai devreme, Rusia a lovit o zonă de antrenament militar printr-un atac cu rachete nu departe de oraşul ucrainean Lviv (Lvov), ucigând cel puţin 35 de persoane şi rănind zeci. Locul atacului se află în apropiere de graniţa cu Polonia, membră a NATO.

''Am spus foarte clar Rusiei că teritoriul NATO va fi apărat, nu doar de Statele Unite, ci şi de aliaţii noştri'', a declarat Kirby. El a precizat că există o linie de comunicare cu Ministerul rus al Apărării pentru a evita un conflict direct.

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a subliniat de asemenea, duminică, pentru NBC, că SUA vor apăra ''fiecare centimetru'' din teritoriul NATO. Cu toate acestea, armata americană nu va interveni direct în Ucraina pentru a evita o confruntare cu Rusia, a precizat el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri