Autoritățile de la Kiev au anunțat un plan de reformă fiscală și susținere a economiei ucrainene în condiții de război.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat în cel mai recent mesaj al său o reformă fiscală însoțită de o ”dereglementare maximă”, pentru a susține mediul de afaceri în condițiile invaziei rusești.

Liderul de la Kiev a promis că guvernul ”va elimina TVA și impozitul pe venit. Acestea vor fi înlocuite de o taxă de 2% pe cifra de afaceri și contabilitate simplificată”.

Citește și: Profesor Harvard, despre Zelenski: Am studiat leadership toată viața, dar nu am mai văzut așa ceva

Companiile mici și mijlocii vor achita voluntar aceste taxe. ”Cu alte cuvinte, plătești dacă poți, dacă nu, nu te ia nimeni la întrebări”, a spus Zelenski în mesajul postat pe site-ul președinției în noaptea de luni spre marți.

De asemenea, au fost anulate toate controalele autorităților la firme. ”Vrem ca orașele să revină la viață, vrem ca viața să continue acolo unde nu se dau lupte. Există o singură condiție: firmele să funcționeze normal fără a încălca legile ucrainene”, a mai spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a promis că vor urma și alți pași în planul de susținere a economiei.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri