Armata rusă îşi intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina, au avertizat reprezentanţi ai Departamentului Apărării american.

''Vedem o creştere a loviturilor asupra infrastructurii civile, asupra ţintelor civile'', a afirmat o înaltă oficialitate americană de la Pentagon pentru DPA, citată de Agerpres.

În acelaşi timp, moralul trupelor ruse din unele zone ale frontului este tot mai scăzut.

Forţele ruse iau în considerare aducerea de întăriri şi provizii în Ucraina. Deocamdată nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla, dar existenţa acestei probleme este un semn al îngrijorării existente în tabăra rusă.

''Aşadar, după trei săptămâni (de la începerea invadării Ucrainei), ei încă sunt capabili să-şi menţină forţa în teren, dar nu fără dificultăţi. După trei săptămâni, îi vedem că încep să se gândească la reaprovizionare din alte părţi, inclusiv la sprijin pentru personalul militar. Şi ştiţi, după ce au trecut două săptămâni, am văzut cum fac apel la luptători străini, ceea ce a fost de asemenea o evoluţie interesantă'', a afirmat reprezentantul Pentagonului.

În zona oraşului Odesa, port din sud-vestul Ucrainei, s-a observat activitate navală rusă, dar nu există niciun ''semn iminent'' al unui atac dinspre mare, a adăugat el. ''Nu suntem siguri ce intenţionează să facă, ce se pregătesc să facă'', a mai spus demnitarul american.

Forţele armate ruse au lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială'' pentru ''denazificarea'' ţării vecine.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri