Rusia a fost acuzată de ''manevre murdare'' după ce doi miniştri importanţi din executivul britanic au fost ţinta unor farse prin videoconferinţă din partea unui impostor care a pretins că este prim-ministrul Ucrainei.

La nivelul guvernului britanic a fost lansată o anchetă după ce miniştrii Priti Patel (afaceri interne) şi Ben Wallace (apărare) au devenit ţinta acestor farse, relatează PA Media/DPA, citate de Agerpres.

Ministrul Ben Wallace a devenit bănuitor în timpul unei convorbiri video desfăşurate, acuzând public Rusia că se află în spatele acestui incident. El a dispus desfăşurarea unei investigaţii privind breşa de securitate, dar semne de întrebare serioase despre securitatea în interiorul executivului britanic au apărut după ce Priti Patel a anunţat că şi ei i s-a întâmplat acelaşi lucru, anterior în această săptămână.

Ben Wallace a spus că a devenit bănuitor şi a încheiat convorbirea respectivă în urma ''câtorva întrebări înşelătoare''.

"Aţi primit substanţa pe care v-am trimis-o?", l-a întrebat falsul premier ucrainean pe Wallace, care se afla în acel moment în Polonia şi care i-a răspuns că nu ştie la ce se referă. Potrivit EFE, impostorul care l-a sunat pe ministrul britanic a menţionat totodată mai multe nume de care Wallace nu auzise.

Ministrul britanic al Apărării a afirmat că aceasta este o ''tentativă disperată'', dar a dat asigurări că ''nicio cantitate de dezinformare, distorsiune şi manevre murdare din partea Rusiei'' nu pot abate atenţia de la abuzurile contra drepturilor omului, comise în timpul invadării Ucrainei de forţele lui Vladimir Putin.

''Acest lucru mi s-a întâmplat şi mie anterior în această săptămână. O încercare derizorie de a ne diviza în asemenea vremuri dificile. Suntem alături de Ucraina'', a declarat ministrul de interne britanic Priti Patel.

Potrivit Reuters, nu este prima dată când membri ai guvernului britanic sunt ţintele unor farse de acest tip. În mai 2018, actualul premier Boris Johnson, la acea vreme ministru de externe, a vorbit despre relaţii internaţionale şi a avut un limbaj vulgar într-o discuţie cu un bărbat care pretindea că este premierul Armeniei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri