Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina, în cadrul unei discuţii telefonice cu omologul său francez Emmanuel Macron, de "numeroase crime de război", oferind asigurări că forţele militare conduse de Moscova fac "tot posibilul" pentru a nu ţinti civili, relatează AFP, citată de Agerpres.

În cadrul discuţiei, "s-a atras atenţia asupra numeroaselor crime de război comise zilnic de forţele de securitate şi de naţionaliştii ucraineni", a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Putin a invocat "în special atacurile masive cu rachete şi cu artilerie asupra oraşelor din Donbas", estul rusofon al Ucrainei parţial controlat de separatişti proruşi susţinuţi de Moscova.

Preşedintele rus a dat asigurări de asemenea că "forţele armate ruse fac tot posibilul pentru a apăra viaţa civililor, în special prin crearea de culoare umanitare pentru evacuarea lor în siguranţă".

Cei doi lideri au abordat de asemenea în cadrul discuţiei telefonice, "iniţiată de Franţa", negocierile în derulare dintre Moscova şi Kiev, a adăugat Kremlinul, fără a oferi mai multe detalii.

De partea cealaltă, Palatul Elysee a informat că Macron i-a transmis lui Putin "preocuparea sa majoră" în privinţa situaţiei de la Mariupol, oraş din sud-estul Ucrainei bombardat de armata rusă, şi a cerut "oprirea asediului şi acces umanitar".

În cursul discuţiei, care a durat 70 de minute, Macron "a cerut din nou respectarea imediată a unui armistiţiu" în Ucraina, a precizat preşedinţia franceză.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri