Trei cosmonauți ruși și-au schimbat costumul cu puțin timp înainte de a ajunge la stația spațială, astfel că au ales să poarte culorile drapelului Ucrainei.

Cosmonauții Oleg Artemiev, Denis Matveyev și Sergey Korsakov, de la corporația spațială rusă Roscosmos, au decolat cu succes de la instalația de lansare Baikonur, închiriată de Rusia, în Kazahstan, cu nava lor spațială Soyuz MS-21 vineri, 18 martie. Au acostat fără probleme la stație puțin peste trei ore mai târziu, alăturându-se doi ruși, patru americani și un german, potrivit The Guardian.

Când cosmonauții au putut vorbi cu familia, Artemiev a fost întrebat despre alegerea costumelor. El a spus că fiecare echipaj și l-a ales pe al său.

„A venit rândul nostru să alegem o culoare. Dar, de fapt, acumulasem mult material galben, așa că trebuia să-l folosim”, a spus el. „De aceea a trebuit să purtăm galben.”

Administratorul NASA, Bill Nelson, a minimizat comentariile lui Rogozin, spunând: „Acesta este doar Dmitry Rogozin. Are ieșiri din când în când. Dar la sfârșitul zilei, el a lucrat cu noi.

„Ceilalți oameni care lucrează în programul spațial civil rusesc sunt profesioniști. Ei nu ratează nicio bătălie cu noi, astronauții americani. Cu toate acestea, în spațiu, putem coopera cu prietenii noștri ruși, colegii noștri.”

Astronautul NASA Mark Vande Hei, care a doborât marți recordul de zbor spațial unic al SUA de 340 de zile, urmează să părăsească stația spațială cu doi ruși la bordul unei capsule Soyuz pentru o aterizare în Kazahstan pe 30 martie.

În aprilie, alți trei astronauți de la NASA și un italian vor decola spre stația spațială.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri