Oraşul chinez Shenyang, cu nouă milioane de locuitori, a fost plasat marţi în lockdown, în contextul în care China se confruntă în această perioadă cu cea mai gravă recrudescenţă epidemică înregistrată după 2020.

Oraşul industrial Shenyang, unde se află sediile multor fabrici, inclusiv cel al constructorului german de automobile BMW, şi-a plasat rezidenţii în izolare la domiciliu începând de marţi, transmite Agerpres, citând AFP.

Ministrul chinez al Sănătăţii a raportat marţi 4.770 de noi cazuri pozitive la nivel naţional. Un bilanţ foarte redus în comparaţie cu alte ţări din lume, dar ridicat pentru China şi strategia sa ''zero-COVID''.

Graţie lockdownurilor, plasării în carantină la sosirea pe teritoriul ţării şi a monitorizării deplasărilor, această ţară a ţinut sub control epidemia timp de doi ani, ceea ce le-a permis chinezilor să ducă o viaţă aproape normală.

Însă această strategie, care a redus numărul deceselor - 4.638 de morţi de la debutul pandemiei, potrivit statisticilor oficiale -, a afectat economia gigantului asiatic.

Preşedintele Xi Jinping a lansat un apel săptămâna trecută pentru ''minimalizarea'' impactului epidemiei asupra economiei, respingând în acelaşi timp o relaxare semnificativă a strategiei ''zero-COVID''.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri