Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia Roskomnadzor a restricţionat miercuri accesul la serviciul online News.Google, acuzat că oferă acces la informaţii false despre ofensiva Rusiei în Ucraina, au informat agenţiile de presă ruse.

Decizia a fost luată la solicitarea parchetului general al Rusiei, scrie Agerpres care citează AFP.

Acest serviciu de ştiri online "a oferit acces la multe publicaţii şi materiale care conţin informaţii false (...) despre desfăşurarea operaţiunii militare speciale pe teritoriul ucrainean", se arată în comunicat.

De la începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, guvernul şi-a întărit considerabil controlul asupra informaţiilor difuzate pe internet, unul dintre ultimele spaţii de exprimare liberă din Rusia. A fost interzisă accesarea mai multor mass-media ruse şi străine, inclusiv BBC, iar reţelele sociale americane Facebook şi Instagram au fost declarate extremiste de către un tribunal de la Moscova. Accesul la Twitter a fost, de asemenea, restricţionat.

Săptămâna trecută, Roskomnadzor a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi "teroriste", un prim pas către o posibilă blocare.

Totodată, autorităţile au introdus două noi infracţiuni penale la începutul lunii martie: una pentru difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă şi o alta pentru diseminarea de informaţii false despre trupele ruse. Această ultimă infracţiune prevede pedepse de până la cincisprezece ani de închisoare şi îi vizează în special pe oponenţii şi mass-media independente, care riscă să fie urmăriţi penal pentru orice denunţare a ofensivei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri