Ar fi "prostesc" să se creadă că sancţiunile occidentale împotriva companiilor ruseşti ar putea avea vreun afect asupra guvernului de la Moscova, a declarat vineri Dmitri Medvedev, fost preşedinte al ţării şi actual şef adjunct al Consiliului de Securitate din Rusia, scrie Agerpres care citează Reuters.

Sancţiunile nu vor face decât să consolideze societatea rusă, nu să producă nemulţumire publică faţă de autorităţi, a spus Medvedev într-un interviu pentru agenţia rusă de presă RIA.

Occidentul a impus o serie amplă de sancţiuni împotriva Rusiei în urma invaziei din Ucraina, însă, la o lună de la declanşarea războiului, Kremlinul spune că va continua să atace până când îşi va îndeplini obiectivele de "demilitarizare" şi "denazificare" a Ucrainei.

Unele sancţiuni au vizat în mod direct afacerişti miliardari consideraţi a fi apropiaţi de preşedintele Vladimir Putin.

"Haideţi să ne întrebăm: poate avea vreunul dintre aceşti mari oameni de afaceri cea mai mică influenţă asupra poziţiei conducerii ţării?", a spus Medvedev. "Vă spun deschis: nu, în niciun caz", a adăugat el.

Medvedev a mai spus că sondajele de opinie arată că trei sferturi dintre ruşi sprijină decizia Kremlinului de a desfăşura o operaţiune militară în Ucraina şi un procent şi mai mare îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin.

El i-a criticat pe ruşii care s-au exprimat din străinătate împotriva invaziei.

"Se poate să nu fii mulţumit de unele dintre deciziile autorităţilor, să critici autorităţile. Este normal", a afirmat Medvedev. "Dar nu poţi lua poziţie împotriva statului într-o situaţie atât de dificilă, pentru că asta este trădare", a adăugat fostul preşedinte rus.

Mii de persoane au fost arestate în această lună în proteste în mai multe oraşe din Rusia împotriva invaziei ruse din Ucraina, conform unui grup independent de monitorizare a manifestaţiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri