Preşedintele polonez Andrzej Duda l-a primit pe omologul său american Joe Biden la palatul prezidenţial din Varşovia, pentru convorbiri consacrate invaziei ruse din Ucraina, informează dpa.

Din delegaţia preşedintelui american fac parte de asemenea secretarul de stat Antony Blinken şi cel al apărării Lloyd Austin. Delegaţia poloneză îi cuprinde şi pe miniştrii de externe Zbigniew Rau şi apărării Mariusz Blaszczak, conform Agerpres.ro.

Joe Biden a participat înainte la o ceremonie de primire, la care a fost salutat de o fanfară militară care a intonat imnurile american şi polonez.

Mai devreme sâmbătă, liderul de la Casa Albă a avut o scurtă întrevedere cu miniştrii de externe şi apărării ucraineni, Dmitro Kuleba şi Oleksii Reznikov, care au discutat în capitala poloneză cu omologii lor polonezi.

După discuţii, şeful diplomaţiei ucrainene a declarat presei că Ucraina a primit noi asigurări de securitate din partea Statelor Unite.

"Am primit promisiuni suplimentare de la SUA privind cum va evolua cooperarea noastră în materie de apărare", a spus Kuleba, citat de Reuters.

Mai târziu, preşedintele american se va deplasa împreună cu premierul polonez Mateusz Morawiecki şi primarul capitalei poloneze Rafal Trzaskowski la Stadionul naţional din Varşovia pentru a asista la procesul de înregistrare a refugiaţilor polonezi, iar spre sfârşitul după amiezii va susţine un discurs la Castelul regal din Varşovia referitor la invazia rusă.

Sursa foto: Andrzej Duda Facebook VIDEO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri