Preşedintele SUA Joe Biden a declarat, la Varşovia, că lupta ''între democraţie şi autocraţie'' va fi una de lungă durată şi că Statele Unite sunt alături de Ucraina, relatează AFP

''Această luptă nu va fi câştigată în zile sau luni. Trebuie să ne înarmăm pentru o luptă de lungă durată în faţa noastră'', a spus Biden în cursul unui discurs la Castelul Regal din Varşovia, înainte de a da asigurări ucrainenilor: ''Suntem alături de voi'', conform Agerpres.ro.

Șefu SUA reafirmat că Statele Unite nu doresc să intre în conflict cu forţele ruse care au invadat Ucraina, dar a lansat un avertisment puternic Moscovei: ''Să nu vă gândiţi să avansaţi un centimetru pe teritoriul NATO'', relatează AFP.

''Acest război este deja un eşec strategic pentru Rusia'', a adăugat Biden în cursul unui discurs rostit la Castelul Regal din Varşovia, cu un ton deosebit de dur faţă de preşedintele rus Vladimir Putin.

De asemenea, preşedintele american Joe Biden s-a adresat direct ruşilor în cursul unui discurs rostit la Varşovia, afirmând că ''poporul rus nu este inamicul nostru'', în contextul invaziei ruse a Ucrainei, relatează AFP.

''Permiteţi-mi să spun aceasta dacă mă auziţi - voi, poporul rus, nu sunteţi duşmanul nostru. Refuz să cred că primiţi favorabil uciderea unor copii şi bunici nevinovaţi sau că acceptaţi că spitale, şcoli, maternităţi sunt lovite de rachete şi bombe ruseşti'', a afirmat Joe Biden.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu poate rămâne la putere şi războiul său împotriva Ucrainei este un eşec strategic pentru Moscova, a menţionat de asemenea preşedintele american Joe Biden, notează Reuters.

''Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere'', a declarat Biden în prezenţa unei mulţimi de oameni la Varşovia. Biden a apreciat că războiul Rusia-Ucraina, acum în a doua lună, a unit Occidentul, adăugând că NATO este o alianţă defensivă care nu a căutat niciodată dispariţia Rusiei. În urma acestei declarații, un oficial al Casei Albe a precizat că președintele american Joe Biden, care a declarat în cursul unui discurs la Varșovia că omologul său rus Vladimir Putin ”nu ar trebui să rămână la putere”, nu a cerut ”o schimbare de regim” în Rusia.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri