Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că mai mulţi oameni de afaceri ruşi s-au oferit să doneze bani pentru a ajuta Ucraina, inclusiv pentru a sprijini armata.

În cadrul unui interviu prin videoconferinţă cu mai multe mass-media ruse, preşedintele Zelenski a spus că a primit "semnale" din partea mai multor oameni de afaceri ruşi, printre care miliardarul Roman Abramovici, un prieten apropiat al lui Vladimir Putin vizat de sancţiunile Uniunii Europene şi ale Marii Britanii, potrivit Agerpres.ro.

"Am primit semnale de la el şi de la alţi câţiva oameni de afaceri, care ne propuneau:"putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva"', a spus preşedintele Ucrainei.

"Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstruirea ţării după război. "Suntem pregătiţi să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau undeva în Elveţia, ne dorim. Dar ce putem face pentru a nu mai figura pe lista sancţiunilor?" a spus Volodimir Zelenski.

"Anumite persoane nu vor să îşi dea numele şi spun că vor să ne ajute armata, fiind în acelaşi timp cetăţeni ai Federaţiei Ruse", a continuat el.

Preşedintele Zelenski a asigurat apoi că, indiferent cine sunt oamenii de afaceri care sunt gata să dea bani pentru a sprijini armata ucraineană, Ucraina este pregătită "să le asigure siguranţa, să le ofere de lucru şi să permită afacerii lor să continue".

"Vorbesc în mod specific despre sancţiunile din statul nostru. Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane", a explicat el, subliniind că nu este "obligatoriu să fie făcută public".

Potrivit Wall Street Journal, Volodimir Zelenski i-ar fi cerut lui Joe Biden să nu-l sancţioneze pe Roman Abramovici, apreciind că oligarhul ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Sursa foto: Volodimir Zelenski/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri