Kremlinul a anunţat luni că negocierile ruso-ucrainene din Turcia ar putea începe pe 29 martie şi a apreciat că este important ca dialogul să aibă loc faţă în faţă, în ciuda progreselor slabe de până acum.

Preşedintele rus Vladimir Putin a convenit telefonic cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan ca tratativele să aibă loc la Istanbul. Turcia speră ca negociatorii să cadă de acord asupra unui armistiţiu, scrie Agerpres.ro.

Ankara anunţase că negocierile ar putea începe de luni, dar purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că este puţin probabil, deoarece echipa de emisari ai Moscovei ar putea ajunge la Istanbul abia marţi.

Peskov a adăugat că la negocierile de până acum nu s-au înregistrat progrese substanţiale şi nu s-a avansat nici în direcţia unei eventuale întâlniri a lui Putin cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Purtătorul de cuvânt a mai comunicat că Kremlinul consideră îngrijorătoare comentariile preşedintelui american Joe Biden despre rămânerea la putere a lui Putin.

Deşi Biden a revenit ulterior asupra declaraţiei făcute sâmbătă la Varşovia şi a afirmat că Statele Unite nu au o politică privind schimbarea de regim în Rusia, Peskov a avertizat că Moscova va continua să urmărească atent declaraţiile liderului de la Casa Albă.

În fine, Peskov a mai spus că anchetatori ruşi vor analiza o înregistrare video care circulă în social media şi care ar înfăţişa forţe ucrainene ce aplică rele tratamente unor militari ruşi capturaţi. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că înregistrarea video, despre care a spus că ar conţine "imagini monstruoase", trebuie evaluată din punct de vedere juridic şi că cei care au participat la ceea ce el a descris drept tortură trebuie să plătească.

Sursa foto: Ministrul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri