O nouă rundă de negocieri are loc în Turcia, între Rusia și Ucraina. Ankara se consideră un mediator în conflictul din Ucraina şi are relaţii apropiate atât cu aceasta, cât şi cu Rusia. Dificultățile întâmpinate până acum, din câte arată oficialii americani, constau în declarațiile ușor confuze venite din partea Rusiei, față de realitatea din teren.

SUA nu au văzut „semne de seriozitate reală” din partea Rusiei cu privire la urmărirea păcii de când au invadat Ucraina, a declarat secretarul de stat Antony Blinken, scrie BBC.

Blinken a făcut aceste comentarii după ce Rusia și Ucraina au purtat discuții de pace, iar Moscova a anunțat că va „reduce drastic” operațiunile de luptă din Kiev și Cernihiv pentru a „crește încrederea reciprocă”.

Turcia a spus că discuțiile au reprezentat cel mai semnificativ progres de până acum în discuțiile dintre ambele părți. Cu toate acestea, Blinken a transmis că există o diferență între ceea ce spune Rusia și ceea ce face, iar SUA s-au concentrat pe acesta din urmă.

Antony Blinken a mai adăugat că Rusia ar trebui să-și pună capăt agresiunii acum și să-și retragă forțele.

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri