Liderul Osetiei de Sud, teritoriu prorus din Caucaz care s-a desprins de Georgia, a declarat că are în vedere o consultare populară cu privire la ataşarea la Rusia, transmit agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

"Trebuie, bineînţeles, ca noi să cerem avizul poporului şi să facem astfel ca poporul să se exprime asupra posibilităţii de a ne alătura Federaţiei Ruse", a declarat Anatoli Bibilov în direct la un canal de televiziune rusesc.

"Nu este foarte dificil să o facem fără amânare. Cum se spune, este o problemă tehnică", a spus el în continuare, asigurând că alăturarea la Rusia este un "vis secular" al poporului osetin.

Osetia de Sud şi Abhazia sunt două regiuni din Caucazul de Sud, care s-au desprins de fosta republica sovietică Georgia. Autoproclamata lor independenţă a fost recunoscută în august 2008 de Rusia, după un război fulger între Tbilisi şi Moscova.

După acest conflict, forţe ruseşti staţionează în mod permanent în Osetia de Sud şi în Abhazia.

Această declaraţie intervine în timp ce armata rusă desfăşoară din 24 februarie o ofensivă în Ucraina, oficial pentru a veni în ajutorul altor două teritorii separatiste proruse, Lugansk şi Doneţk, situate în estul Ucrainei.

Săptămâna trecută, Anatoli Bibilov anunţase de altfel că a trimis în Ucraina soldaţi din Osetia de Sud pentru "a ajuta la protejarea Rusiei".

Liderul separatiştilor din Lugansk, Leonid Pasecinik, afirmat că un referendum va avea loc "într-un viitor apropiat" pentru ca această regiune să se alipească la Rusia.

Şeful separatiştilor din Doneţk, Denis Puşilin, se pronunţă de asemenea cu regularitate pentru o fuziune cu Moscova.

Regiunea prorusă chiar a trimis trupe în Ucraina care să lupte alături de trupele rusești. Liderii republicii separatiste din Georgia anunţau că au trimis soldaţi în Ucraina pentru "a ajuta la apărarea Rusiei".

Sursa foto: Google Maps

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri