Deutsche Boerse poarta negocieri avansate pentru a cumpara International Securities Exchange, cu sediul la New York, cu 68 de dolari pe actiune, respectiv cu un total de 2,6 miliarde de dolari, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Aceasta intelegere ar permitei bursei de valori din Frankfurt sa se extinda pe piata americana de tranzactionare a produselor financiare derivate (contracte options). Bursele financiare sunt intr-un proces de consolidare, prin care urmaresc sa-si diversifice afacerile si sa scada costurile. Pietele pentru derivative au devenit deosebit de atractive, deoarece tranzactiile cu produse financiare derivative listate creste mai repede dacat tranzactiile cu actiuni sau cu contracte futures.

Directorul Deutsche Boerse, Reto Francioni prezinta, luni, planul de achizitie boardului de supraveghere, a mai relatat WSJ, care citeaza surse aproapiate afacerii.

Actiunile ISE au incheiat cotatia la 45,72 de dolari. Acestea au deschis sesiunea in crestere cu peste 30%, la Busa de Valori din New York(NYSE), ajungand la peste 63 de dolari in timpul zilei de luni.

ISE, care si-a inceput activitatea in 2005 si este cea mai mare bursa pentru produsele financiare derivate este vazuta ca o tinta potentiala de preluare, dupa ce Nasdaq a demarat, luna trecuta, negocierile cu Philadelphia Stock Exchange, a treia bursa americana pentru contractele options, pentru incheierea unui posibil acord.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste în 9 zile
Setari Cookie-uri