UE a făcut apel la Beijing "să nu se amestece" în sancţiunile occidentale care vizează Rusia, avertizând că orice susţinere pentru Moscova "va păta grav reputaţia" Chinei în Europa, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Companiile privesc cum se poziţionează ţările (...) Niciun cetăţean european nu ar înţelege de ce China susţine capacitatea Rusiei de a-şi continua războiul" în Ucraina, a spus ea, alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la finalul unui summit prin videoconferinţă cu preşedintele chinez Xi Jinping, scrie Agerpres.ro.

Charles Michel a declarat de altfel că UE şi China au convenit că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare pentru securitatea globală.

"UE şi China sunt de acord că acest război afectează securitatea globală şi economia mondială", a afirmat el.

"Orice tentative de a ocoli sancţiunile sau de a furniza ajutor Rusiei ar prelungi războiul. Asta ar duce la mai multe pierderi de vieţi omeneşti şi la un impact economic mai mare", a adăugat preşedintele Consiliului European.

"De asemenea vom rămâne vigilenţi la orice tentative de a ajuta Rusia financiar sau militar. Totuşi, paşi pozitivi ai Chinei pentru a ajuta la încheierea războiului ar fi salutate de toţi europenii şi de comunitatea globală", a mai spus Charles Michel.

Pe de altă parte, Xi Jinping le-a spus liderilor europeni că UE şi China ar trebui "să prevină extinderi ale crizei" din Ucraina, potrivit unui sumar al discuţiilor prin videoconferinţă cu uşile închise prezentat de diplomatul chinez Wang Lutong.

De asemenea, Xi Jinping le-ar fi spus liderilor europeni că relaţiile UE-China pot servi drept sursă de stabilitate globală în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri