Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, mult timp susţinător al apropierii Occidentului de Rusia, şi-a exprimat regretul pentru această poziţie, spunând că susţinerea sa timp de mai mulţi ani a gazoductului Nord Stream 2 a fost o greşeală evidentă, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Steinmeier, un social-democrat care a fost ministru de externe în timpul cancelarului Angela Merkel înainte de a ajunge la preşedinţie, a spus că invadarea Ucraina de către Rusia l-a făcut, la fel ca pe alţii, să se gândească sincer la ce a greşit.

"Susţinerea mea faţă de Nord Stream 2 a fost clar o greşeală. Noi sprijineam un pod în care Rusia nu mai credea şi în legătură cu care alţi parteneri ne-au atenţionat", a afirmat el.

Steinmeier a fost un membru important al aripii din Partidul Social Democrat, condusă de fostul cancelar Gerhard Schroeder, care a susţinut că a avea legături economice strânse cu Rusia este un mijloc de a o atrage în sistemul global orientat spre Occident.

Gazoductul Nord Stream 2, acum abandonat şi despre care criticii au spus că ar fi slăbit Ucraina din cauză că o scotea din reţeaua de tranzit al energiei, a fost un punct central al acelei strategii.

Acest lucru a atras o ostilitate tot mai mare, criticii postând în mod repetat pe reţelele de socializare fotografii din trecut cu el îmbrăţişându-l călduros pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Preşedintele Germaniei ar trebui să fie o figură unificatoare care este deasupra luptelor politice cotidiene şi are autoritatea morală de a-i îndemna pe oameni la un comportament mai bun.

"Nu am reuşit să construim o casă europeană comună. Nu am crezut că Vladimir Putin va alege ruina economică, politică şi morală completă a ţării sale de dragul nebuniei imperiale", a declarat Steinmeier.

"În legătură cu acest lucru, la fel ca alţii, m-am înşelat", a adăugat preşedintele Germaniei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri