Elon Musk a devenit cel mai mare acționar al Twitter, iar susținătorii lui Trump îi cer să-l primească înapoi, după ce fostul președinte american a fost exclud pe o perioadă nedeterminată de rețeaua de socializare în urma revoltelor de la Capitoliu.

Cel mai bogat om al planetei, un frecvent utilizator de Twitter, a decis să cumpere peste 73 de milioane de acțiuni ale companiei, acumulând o participație de 9,2%, valoarea acțiunilor fiind evaluată la 2,9 miliarde de dolari.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale, afirmând că Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

În zilele dinaintea anunțului, Musk a postat de mai multe ori pe Twitter punând la îndoială regulile de libertate de exprimare ale platformei și gândindu-se dacă este nevoie de o nouă platformă de socializare, luând în calcul crearea unei rețele proprii.

Pe 25 martie, el a postat, de asemenea, pe Twitter un sondaj informal în care îi întreba pe adepții săi dacă Twitter a aderat la principiul că libertatea de exprimare este esențială pentru o „democrație funcțională”. Din cei aproximativ două milioane de respondenți la sondaj, 70,4% au votat nu.

În condițiile în care Musk a devenit cel mai mare acționar al Twitter, dar și criticile legate de libertatea de exprimare la adresa rețelei, au început să apară și susținătorii controversatului fost președinte american, Donald Trump, care a fost exclus în ianuarie 2021 de rețeaua de socializare, relatează BusinessInsider.

"Foarte bine, Elon Musk! Acum reintroduceți-l pe președintele Trump!" a postat pe Twitter conservatoarea Brigitte Gabriel.

„Acum, că ElonMusk este cel mai mare acționar al Twitter, este timpul să ridicăm cenzura politică. Oh… și ADU-l ÎNAPOI PE TRUMP!” a scris congresmanul Colorado Lauren Boebert.

Errol Webber, un candidat Republican America First care candidează pentru un loc în Camera California, a spus că anularea interdicției ar trebui să se aplice oricărei persoane care au fost dezactivate de Twitter înainte.

„Va readuce noul acționar majoritar libertatea de exprimare pe Twitter?” a postat pe Twitter reprezentantul Marjorie Taylor Greene din Georgia, care a spus că actul va „necesita curaj” pentru că „regimul investește mult într-o anumită industrie și, fără îndoială, vor veni amenințările”.

„Cu toate acestea, libertatea de exprimare restabilită ne va permite tuturor să-i învingem”, a adăugat reprezentata Congresului american.

Contul de Twitter al lui Trump a fost suspendat definitiv din cauza preocupărilor companiei cu privire la „riscul unei incitări suplimentare la violență” în urma revoltelor din 6 ianuarie la Capitoliu.

Deși Musk nu a răspuns direct solicitărilor apărute luni seară, CEO-ul Tesla a făcut referire din nou la noile sale acțiuni pe Twitter, interogând utilizatorilor dacă își doresc un buton pe platformă pentru a-și edita tweet-urile și comentariile.

Totuși, entuziasmul fanilor lui Elon Musk ar putea fi unul fără o bază solidă, deoarece Elon Musk s-a mai folosit de Twitter pentru a influența bursele în trecut, așa că nu ar fi exclusă varianta în care excentricum miliardar s-a folosit de aceeași tactică pentru a-și facilita achiziția pachetului de acțiuni Twitter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri