Oligarhul rus Roman Abramovici se zbate cu cheltuielile și „se căciulește” în fața prietenilor săi din Statele Unite pentru a primi un un împrumut, potrivit publicației britanice The Times.

După invadarea Ucrainei de către forțele Rusiei, Abramovici, proprietarul celebrului club de fotbal Chelsea, a fost pus pe rolul de negociator de pace, însă lucrurile nu au rămas prea mult în acel stadiu.

Din cauza sancțiunilor impuse asupra averilor sale din afara Rusiei de către Marea Britanie, Uniunea Europeană, Canada și Elveția, magnatul se află în dificultate financiară.

Citește și: Analiști: Rusia, mai pregătită să suporte sancțiunile Vestului decât în 2014. La cât ar putea ajunge prețul gazului

Abramovici, a cărui avere este estimată la 8,2 miliarde de dolari, a abordat diferiți manageri și directori de la Hollywood, finanțatori de pe Wall Street și moguli din industria tech pentru a-i acorda împrumuturi cu care să își plătească angajații, spun reporterii din presa internațională

Sancțiunile asupra sa, precum și a altor oligarhi ruși, au urmărit să „îi izoleze pe Putin și pe cei din jurul său”, potrivit justificării deciziei Guvernului britanic din 10 martie.

Miliardarul ar fi cerut împrumuturi de aproape un milion de dolari de la persoane din rețeaua sa de magnați asociați, pentru că nu ar mai avea bani să-și plătească angajații, care îl costă sute de mii de dolari pe săptămână.

Între cei spre care s-au îndreptat solicitările lui Abramovici s-ar afla directorul de la Hollywood, Brett Ratner, faimos pentru trilogia Rush Hour. Se presupune, de asemenea, că între cei solicitați se află și familia Rotschild, un nume sonor printre marii miliardari ai lumii.

Chiar dacă îi sunt buni prieteni, aceștia nu au fost de acord să îi dea banii ceruți lui Roman Abramovici, motivând că nu au sumele cerute în lichidități sau că nu vor să riște reprercusiunile legilor internaționale, în contextul în care rusul se află sub sancțiuni.

Citește și: Sancțiunile europene evită principalele exporturi rusești și spun doar jumătate din adevărata poveste

Sursa foto: Chelseafc.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri