Omul de afaceri american Elon Musk a sugerat vineri că Tesla, compania sa de autovehicule electrice de lux, se va dedica afacerii de extracţie şi prelucrare a litiului dacă nu se reduce costul acestei materii prime, necesare la fabricarea bateriilor.

Elon Musk, un amator al utilizării Twitter comentează știri și împarte tot felul de ide, a prezentat o serie istorică de date privind preţul litiului, care a explodat în ultima perioadă, şi, în special, de când a început războiul din Ucraina, scrie Agerpres.

"Preţul litiului a crescut la niveluri nebuneşti! Tesla poate fi nevoită să se implice direct în extracţia şi prelucrarea litiului, în cazul în care nu vor scădea preţurile", a spus Musk, subliniind că acest metal se află "în aproape toate părţile" lumii.

Mai târziu, în continuarea mesajului, el a menţionat rezervele de litiu din Nevada, cele mai mari care se cunosc în SUA, şi a dat asigurări că Tesla "are câteva idei noi privind extracţia şi prelucrarea sustenabilă a litiului", fără a da însă mai multe detalii.

La fel ca şi alte materii prime, de la grâu la nichel, litiul s-a scumpit începând cu invazia rusă în Ucraina şi, iar în ultimul an preţul acestuia a crescut cu 480%, potrivit datelor Benchmark Mineral Intelligence, citate de postul CNBC.

Nu este prima dată când Musk manifestă interes faţă de ideea exploatării acestui metal cheie pentru bateriile autovehiculelor electrice, deşi în ultimii ani compania s-a concentrat pe semnarea de acorduri cu producători externi

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri