Forțele ruse au ucis 132 de civili la Makariv, în regiunea Kiev, a declarat primarul orașului, în timp ce oficialii ucraineni continuă să evalueze amploarea distrugerii în jurul capitalei și în nordul țării.

Oficialii locali își adună morții de pe străzi care au fost împușcați de forțele ruse, după cum spune primarul Vadym Tokar, pentru televiziunea Parlamentului ucrainean. Mai mult, aproape toată infrastructura lui Makariv a fost distrusă, în timp ce blocurile de locuințe și alte imobile printre care și un spital, au fost distruse de bombardamentele Rusiei, scrie CNN.

Aproape toată infrastructura lui Makariv a fost distrusă, a spus el, adăugând că complexele de apartamente și alte clădiri au fost bombardate și un spital a fost distrus.

„De mai bine de o lună suntem fără curent, apă, gaz, fără linii telefonice. Nici măcar nu avem bunuri esențiale”, spune Vadym Tokar, primarul orașului Makariv.

Makariv a fost lovit de o „catastrofă medicală”, toți medicii fiind evacuați, a mai adăugat acesta.

De asemenea, el a avertizat că oamenii din oraș trebuie să fie atenți, deoarece minele sunt împrăștiate pe câmpuri.

„Zonele noastre defrișate sunt pline de mine, așa că vom lucra mai întâi la deminarea acestor zone înainte de a începe restaurarea completă a infrastructurii noastre”, a spus el.

Orașul a primit ajutoare, iar cetățenii ies în stradă și fac tot ce le stă în putință pentru a curăța dărâmăturile, a spus primarul. Înainte de invazie, în Makariv locuiau aproximativ 15.000 de oameni, dar acum au mai rămas mai puțin de 1.000. Tokar a spus că locuitorii se întorc treptat, iar orașul își revine încet. Potrivit estimărilor preliminare, aproximativ 45% din Makariv a fost distrus, a spus Tokar.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri