Cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Viena.

Nehammer va fi primul lider european care se va întâlni cu Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, scrie Agerpres.ro.

El va merge la Moscova 'în concertare cu Berlinul şi Bruxellesul, informându-l despre aceasta pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki', pentru a încuraja dialogul între Ucraina şi Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o la Kiev, în care s-a întâlnit cu Zelesnki.

Nehammer vrea să facă totul pentru pace

El le-a declarat jurnaliştilor că are 'intenţia de a face totul pentru a fi luate măsuri în favoarea păcii', recunoscând însă că şansele de reuşită sunt mici.

Călătoria la Moscova este 'o misiune cu risc', dar o 'fereastră de dialog' a apărut, a afirmat el, opinând că 'diplomaţia personală' este de actualitate.

Nehammer a mai arătat că se află la originea acestei iniţiative şi că a organizat deplasarea în timpul vizitei sale în Ucraina.

El intenţionează să evoce la Kremlin 'crimele de război' de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alţi responsabili occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a NATO. Viena a denunţat invazia în Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar în această săptămână a expulzat patru diplomaţi ruşi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri