Noua Zeelandă va trimite în Europa un avion de transport Hercules şi o echipă de 50 de militari, în sprijinul Ucrainei, a anunţat premierul Jacinda Ardern.

La efectivul desfăşurat timp de două luni se vor alătura opt specialişti în logistică, având baza în Germania. De asemenea, guvernul neozeelandez va contribui financiar la efortul de război cu 8,8 milioane de dolari americani, inclusiv o contribuţie către Regatul Unit pentru achiziţionarea de arme şi muniţii, potrivit Agerpres.ro.

"Sprijinul nostru este pentru a ajuta armata ucraineană să respingă o invazie rusească brutală, deoarece pacea în regiunea Europei este vitală pentru stabilitatea globală", a declarat Ardern, adăugând că "un astfel de atac flagrant asupra suveranităţii unei ţări este o ameninţare pentru noi toţi şi de aceea şi noi trebuie să jucăm un rol".

Aeronava Hercules va pleca din Noua Zeelandă şi nu va ajunge în Ucraina, ci va zbura în Europa pentru a transporta echipamente şi provizii în centrele de distribuţie.

Ministrul apărării, Nanaia Mahuta, a afirmat că misiunea dovedeşte angajamentul Noii Zeelande faţă de eforturile internaţionale mai ample în sprijinul Ucrainei.

"Sprijinul pentru legitima apărare a Ucrainei se află într-un punct de cotitură critic, în timp ce continuăm să reacţionăm la necesităţile mari ale Ucrainei şi ale poporului său, fie ele militare, economice, umanitare sau pentru susţinerea cadrului legal internaţional. Continuăm de asemenea să acţionăm susţinut pentru impunerea sancţiunilor şi vizarea celor asociaţi cu acţiunile flagrante ale Rusiei", a spus ea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri