Un sistem de apărare bazat pe un laser de mare putere a reuşit pentru prima dată să treacă un test de interceptare de drone, rachete şi alte ameninţări aeriene, a anunţat Ministerul israelian al Apărării.

Israelul a accelerat desfăşurarea de interceptori bazaţi pe lasere în cadrul unui plan de a adopta o astfel de tehnologie şi de a reduce costurile ridicate implicate în prezent de doborârea proiectilelor care ameninţă ţara, consemnează Agepres, citând Reuters.

"Laserul reprezintă o schimbare de paradigmă datorită sistemului său uşor de operat şi avantajelor economice semnificative", a declarat generalul de brigadă Yaniv Rotem, din cadrul Directoratului pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul apărării din cadrul ministerului.

"Planul nostru este să plasăm mai mulţi transmiţători laser de-a lungul frontierelor Israelului în următorul deceniu", a spus el.

Sistemul laser a fost capabil să intercepteze drone, obuze de mortieră, rachete şi rachete antitanc în mai multe scenarii, a precizat ministerul.

Interceptorii vor folosi lasere pentru a supraîncălzi dronele sau rachetele preferate de gherilele susţinute de Iran, au spus oficiali israelieni.

Laserul de mare putere va fi o adăugire la sistemul actual de apărare al Israelului pentru rachete cu rază scurtă, medie sau lungă de acţiune, care lansează rachete interceptoare ce costă între zeci de mii de dolari şi milioane de dolari fiecare.

Odată ce sistemul va fi operaţional, Israelul intenţionează să desfăşoare interceptoarele cu lasere iniţial în sud, unde localităţile sunt vizate cu regularitate de tiruri cu obuze ale Hamas şi ale altor grupări islamiste din Fâşia Gaza.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri