Preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit poporului ucrainean pentru cele 50 de zile de rezistenţă în faţa asaltului Rusiei asupra ţării, scrie Agerpres.

"Mulţumită lui Dumnezeu, forţelor armate ucrainene şi poporului nostru, ne-am apărat cea mai mare parte a ţării", a spus Zelenski în mesajul său video zilnic, difuzat joi seară.

"Cele 50 de zile de apărare sunt o realizare. O realizare a milioane de ucraineni", a adăugat preşedintele ucrainean.

Zelenski a mai afirmat că îşi aminteşte prima zi a invaziei ruse din Ucraina. "Ca să o spun cu blândeţe, nimeni nu credea că o să supravieţuim", a declarat el.

Liderul de la Kiev a afirmat de asemenea că mulţi l-au îndemnat să părăsească ţara: "Sfatul lor era să cedăm de facto în faţa tiraniei".

Dar ei nu îi cunoşteau pe ucraineni şi nu ştiau cât de curajoşi sunt şi cât de mult preţuiesc libertatea "de a trăi aşa cum vor", a spus Zelenski.

El le-a mulţumit tuturor susţinătorilor Ucrainei.

Citește și: Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul României: Știm că România va participa la refacerea Ucrainei

Zelenski a afirmat că în ultimele 50 de zile i-a privit pe mulţi lideri politici într-un mod diferit. A spus că a văzut "o mare generozitate" la cei care nu sunt bogaţi şi hotărâre la cei care nu au fost luaţi în serios de ceilalţi.

Dar a precizat că a văzut de asemenea şi cum unii politicieni se comportă ca şi cum nu ar avea nicio putere.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri