Premierul italian Mario Draghi (foto) și-a exprimat frustrarea față de președintele rus Vladimir Putin, spunând că începe să creadă că este „doar o pierdere de timp” să înccerce să discute cu președintele rus în legătură cu invazia Ucrainei.

„Încep să cred că oamenii aceia au dreptate când spun: ‘Este inutil să vorbești cu el, este doar o pierdere de timp’”, a declarat Draghi pentru cotidianul italian Il Corriere della Sera, preluat de Business Insider.

Draghi a făcut referire la o convorbire telefonică din 30 martie între el și Putin și a spus că liderul rus a discutat despre posibilitatea ca Italia să cumpere gaz rusesc cu ruble. Italia importă 40% din gazul său din Rusia.

Premierul a spus că ambele părți au convenit să vorbească din nou în următoarele zile.

„Apoi a urmat masacrul de la Bucea”, a spus Draghi, referindu-se la suburbia Kievului, unde autoritățile au descoperit uciderea în masă a civililor după ce forțele ruse au părăsit zona.

Mario Draghi a declarat că susține demersul președintele francez Emmanuel Macron, care a încercat să se poziționeze în fruntea negocierilor UE cu Vladimir Putin. ”Are dreptate să încerce toate căile posibile de dialog, dar am impresia că oroarea războiului, ceea li se întâmplă copiilor și femeilor, este complet independent de cuvintele și telefoanele care se dau”, a declarat Draghi.

„Până acum, scopul lui Putin nu a fost căutarea păcii, ci încercarea de a anihila rezistența ucraineană, de a ocupa țara și de a o încredința unui guvern prieten”, a adăugat premierul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri