Armata rusă aproape şi-a încheiat pregătirile pentru o nouă ofensivă în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a estimat lui Statul Major al armatei ucrainene.

''În zona operaţională de est, forţele armate ale Federaţiei Ruse îşi finalizează formarea unei noi forţe ofensive'', în urma regrupării trupelor retrase din nordul Ucrainei şi din zona capitalei Kiev, menţionează Statul Major ucrainean în raportul său zilnic privind evoluţia frontului, a scris DPA, potrivit Agerpres.

Conform acestui raport, armata rusă testează în prezent prin atacuri individuale punctele slabe în liniile de apărare ucrainene. Trupele ruse au lansat astfel noi atacuri asupra unor oraşe din Donbas în timpul nopţii.

''Inamicul îşi direcţionează eforturile în zona localităţilor Liman, Kreminna, Popasna şi Rubijne şi în plus încearcă să preia controlul complet asupra Mariupolului'', se mai arată în raportul Statului Major ucrainean. Trupele ruse au pătruns între timp în oraşul Kreminna, din regiunea Lugansk.

De partea sa, Rusia a confirmat intensificarea campaniei militare şi a susţinut că a lovit în cursul nopţii sute de ţinte militare ucrainene, inclusiv posturi de comandă şi depozite de muniţii.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de Reuters, au fost efectuate atacuri aeriene asupra a 108 zone unde erau concentrate trupe şi echipamente militare ucrainene şi au fost atacate cu artileria 315 ţinte militare, majoritatea în Donbas.

Premierul ucrainean Denis Şmîgal a declarat că în oraşul distrus Mariupol încă se dau lupte şi soldaţii ucraineni au încă sub control unele părţi din sud-estul oraşului. Potrivit Rusiei, singurul punct de rezistenţă ucrainean care a mai rămas în acest oraş este la combinatul Azovstal.

Separatiştii proruşi din Doneţk susţin în acest timp că a fost ucis comandantul grupării militare ucrainene din Mariupol, colonelul Volodimir Baraniuk, scrie agenţia EFE.

Potrivit purtătorului de cuvânt al miliţiilor proruse din Doneţk, Eduard Basurin, un grup de soldaţi din Brigada 36 de Infanterie Marină, comandată de colonelul Baraniuk, a încercat, fără succes, să iasă dintr-o fabrică blocată de trupele ruse, iar colonelul ucrainean a fost găsit mort în timpul inspectării locului după încheierea luptelor. Kievul nu a comentat deocamdată această declaraţie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri