Aurul si argintul au coborat, miercuri, pana la cel mai jos nivel din ultima luna, deoarece pretul petrolului a scazut si dolarul s-a intarit fata de euro, generand posibilitati de profit, au spus analistii citati de Reuters.

Potrivit acestora, metalele au recuperat pierderile spre sfarsitul sesiunii, insa au ramas vulnerabile din cauza potentialelor vanzari, anunta NewsIn.

"Dolarul s-a intarit usor iar pretul petrolului a fost slab, iar combinatia acestor factori a generat profit", a spus strategul sef pentru metale de la UBS Investment Bank, John Reade, care a adaugat ca nu sunt excluse noi scaderi ale preturilor metalelor pretioase pe termen scurt.

Pretul aurului a scazut pana la 667,30 dolari pe uncie, dupa care a urcat spre 672,00/672,50 dolari, fata de 673,70/674,20 dolari la inchiderea cotatiei de marti de la New York.

Dolarul s-a intarit dupa ce, recent, a atins cel mai scazut nivel istoric fata de euro, in timp ce petrolul a coborat sub 67 de dolari pe baril.

Pietele metalelor au urmarit greva din Peru, care este in primii doi producatori de argint din lume, numarul trei mondial la productie de cupru si zinc si numarul cinci ca producator de aur.

Guvernul peruan a restabilit negocierile formale cu cel mai mare sindicat minier al tarii si le-a cerut muncitorilor sa isi incheie greva nationala demarata luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Mii de manifestanţi la Hong Kong împotriva legii chineze privind securitatea
Setari Cookie-uri