Andrei Stavnițer, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, refugiat acum în Polonia, a povestit cum a cerut armatei țării sale să-i bombardeze vila proaspăt construită, după ce a văzut pe camerele de supraveghere că militarii ruși au ocupat clădirea.

Stavnițer, care este CEO-ul companiei logistice TransInvestService și are o avere estimată la 215 milioane de dolari, a fugit în Polonia după declanșarea războiului. El a povestit, pentru postul britanic de televiziune itv cum a văzut pe camerele de supraveghere forțele rusești ocupîndu-i proprietatea din Irpin (lângă Kiev) și maltratând personalul de pază.

”Erau 12 vehicule militare pe terenul meu, inclusiv lansatoare de rachete. Practic, bombardau Kievul de la mine de acasă”, a relatat Stavnițer. ”Mi s-a făcut silă”.

Citește și: Marele risc al războiului din Ucraina: să devenim vecini cu Rusia. De ce este importantă Insula Șerpilor

Militarii ruși au încercat să distrugă camerele de supraveghere, dar una dintre ele le-a scăpat, iar omul de afaceri a putut urmări pe ea desfășurarea evenimentelor.

Milionarul spune că a trimis coordonatele proprietății sale forțelor armate ucrainene și le-a cerut să radă clădirea de pe fața pământului, cu toate că era construită de curând.
”Era o decizie evidentă. Nu prea aveam cum să ajut armata, asta era una dintre rarele ocazii”, a spus el.

Citește și: Rusia și statul la pândă, strategia unei puteri în declin. Ce șanse reale are Ucraina să câștige războiul

Conducerea armatei ucrainene nu a comentat relatarea lui Stavnițer, dar acesta a postat pe contul său de Facebook și imagini care arată vehicule militare rusești distruse lângă ruinele vilei sale.

Stavnițer, care este și un membru al conducerii Consiliului Mondial Evreiesc, s-a ocupat în ultima perioadă cu strângerea de fonduri și trimiterea de ajutoate către Ucraina invadată de ruși sub pretextul ”denazificării”.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri