Elon Musk trebuie să strângă circa 43 de miliarde de dolari pentru a achiziționa Twitter în totalitate și pentru a scoate compania de pe bursă, așa că acum caută banii necesari, dacă oferta lui va fi acceptată.

Musk nu a detaliat public cum plănuiește să finanțeze achiziția propusă de Twitter, dar se pare că excentricul miliardar ar putea fi dispus să aloce până la 15 miliarde de dolari din banii proprii pentru a finanța achiziția rețelei de socializare, relatează New York Post, citat de BusinessInsider.

Între timp, Elon Musk ar putea beneficia de sprijin din partea celor de la Morgan Stanley care ar putea contribui cu alte 10 miliarde de dolari. Un dosar public al Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) de săptămâna trecută confirmă că banca îl sfătuiește pe Musk.

Miliardarul, a cărui avere netă este de 261 de miliarde de dolari miercuri, conform estimărilor Bloomberg, este probabil să aibă nevoie de sprijin financiar considerabil pentru a încheia o afacere atât de mare.

Alte grupuri mari de investiții ar fi refuzat să-l susțină pe Elon Musk oferindu-i bani din capitalurile proprii, printre acestea numărându-se Blackstone Group, Vista Equity Partners și Brookfield Asset Management.

Printre motivele pentru care unele companii de investiții sunt reticente în a-l sprijini pe Elon Musk se numără îndoielile legate de creșterea companiei pe termen lung și perspectivele de profitabilitate ale Twitter. Totodată, personalitatea excentrică a personajului Elon Musk reprezintă și ea un motiv de rezervă pentru investitori.

De altfel, postările recente ale miliardarului de pe Twitter sunt îngrijorătoare pentru investitori, cum ar fi reducerea nivelului de moderare a conținutului sau neplata salariilor către membrii consiliului.

Totuși, Elon Musk ar putea avea susținere altor investitori importanți, precum Apollo Global Management și Thoma Bravo, care și-au exprimat interesul de a participa la o ofertă pentru Twitter.

Chiar dacă Musk reușește să vină cu banii necesar, va trebui să se lupte cu planul conducerii Twitter, „pilula otrăvitoare”, un mecanism de apărare instituit de consiliu pentru a împiedica orice investitor să achiziționeze mai mult de 15% din companie.

Odată ce un investitor, cum ar fi Musk, depășește acest prag, planul ar permite tuturor celorlalți acționari să își exercite drepturile de a cumpăra o parte din acțiunile Twitter la un preț de exercitare de 210 de dolari per acțiune, cu scopul de a dilua pachetul de acțiuni al investitorului mai mare.

Musk este în prezent cel mai mare acționar individual al Twitter, după ce și-a acumulat o participație în companie echivalentă cu 9,2% din firmă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri