Oficialii ruși au reacţionat vehement faţă de interzicerea în Republica Moldova a simbolului invadării Ucrainei, scrie Agerpres.

După ce Maia Sandu, președintele Republicii Moldova a promulgat o lege prin care interzice folosirea simbolului ”Z” și a altor semne ale invaziei rusești, oficialii Kremlinului au reacționat. Senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) pentru politica informaţională, a ameninţat-o pe Maia Sandu că ţara sa ar putea sfârşi la "coşul de gunoi al istoriei".

Citește și: Litera ”Z”, simbolul invaziei rusești în Ucraina. Care ar putea fi semnificația ei

"Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc", a scris Puşkov pe contul său din Telegram.

De ce a interzis Moldova simbolurile invaziei rusești

Republica Moldova a interzis simbolurile "Z" şi "V", utilizate în sprijinul trupelor ruse care atacă Ucraina, precum şi panglica Sfântului Gheorghe, considerat un semn al susţinătorilor preşedintelui rus Vladimir Putin, dar şi al separatiştilor proruşi din Ucraina. Maia Sandu şi-a justificat interdicţia, argumentând că aceste simboluri divizează societatea. Locul lor este la "coşul de gunoi" al istoriei, a afirmat preşedintele Republicii Moldova într-o conferinţă de presă marţi.

"Simbolurile îşi schimbă sensul în funcţie de context, de realităţi. Simbolurile pe care le incriminăm nu sunt simboluri despre războiul de acum 77 de ani - ele se referă la războiul de azi din Ucraina. Nu putem tolera promovarea unor imagini şi acţiuni care sunt asociate războiului din Ucraina, care sunt asociate cu uciderea a mii de oameni, cu suferinţele altor milioane de refugiaţi şi care îndeamnă la teroare, distrugeri şi violuri", a declarat Maia Sandu.

Avertismentul oficialilor ruși pentru Maia Sandu

"În ceea ce priveşte esenţa legii promulgate de Sandu, la fel şi declaraţiile ei despre 'comportamentul criminal' al panglicii Sf. Gheorghe şi 'coşul de gunoi al istoriei", ar trebui să-i reamintim atunci că în acest coş au ajuns mulţi duşmani ai panglicii Sf. Gheorghe. Ar trebui să fie mai atentă când vorbeşte despre Rusia şi simbolurile ei, mai ales într-o situaţie în care Chişinăul nu are cu ce plăti gazul rusesc", scrie Puşkov, una din portavocile cele mai zgomotoase ale Senatului rus în domeniul politicii externe ruse.

Și Serghei Aksionov, liderul prorus al Crimeii anexate de Rusia în 2014, a afirmat că "Maia Sandu a decis să o ia pe urmele Ucrainei", conform portalului lv.baltnews.com.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri