Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii a făcut declarații de ultimă oră legat de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. SUA oferă un nou ajutor în valoarea de 800 de milioane de dolari.

„Săptmana trecută am aprobat un pachet de 800 mil. de dolari pentr Ucraina, care cuprind blindate pentru infanterie, echipamente gata să servească pentru luptele din Donbas. E altfel de teren și necesită noi echipamente. Anunț acum un alt pachet de 800 de mil dolari, ce include artilerie grea, obuze, 184.000 de proiectile, drone tactice. Am trimis în ultimele două luni masiv arme Ucrainei (...)

Le trimitem direct către linia frontului, către frontul liubertatii. Ucrainenii trebuie să nu aibă frică. Vom asigura un ritm continuu de livrări de arme către Ucraina, pentru a susține această țară, cât va dura lupta. Săptămâna viitoare voi trimite o nouă cerere către Congres pentru a asigura fluxul continuu de arme.

Sprijinul susținut și coordonat al comunității internaționale, condus și facilitat de Statele Unite, este un motiv important pentru care Ucraina este capabilă să împiedice Rusia să-și preia țara până acum. Fiecare contribuabil american, fiecare membru al forțelor noastre armate, poate fi mândru de faptul că generozitatea țării noastre și priceperea și serviciul armatei noastre au ajutat să înarmeze și să respingă agresiunea Rusiei în Ucraina și să învingă sălbăticia lui Putin care a încercat să pună mâna pe capitala Ucrainei”, a spus președintele SUA, Joe Biden.

În ceea ce privește situația din Mariupol, oraș despre care Rusia spune că a fost cucerit de armata sa, liderul de la Casa Albă transmite că deocamdată nu există nicio siguranță că acest lucru s-a întâmplat.

Joe Biden a mai declarat că pregătește un program umanitar pentru refugiații ucraineni cărora le va oferi posibilitatea de a veni din Europa în SUA.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri