Un marinar şi-a pierdut viaţa şi alţi 27 sunt în continuare daţi dispăruţi după naufragiul crucişătorului Moskva săptămâna trecută, a anunţat Ministerul rus al Apărării, recunoscând pentru prima dată victime.

„Un militar a fost ucis şi alţi 27 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi”, a declarat ministerul, afirmând că celelalte 396 de persoane aflate la bord au fost evacuate.

„Ministerul Apărării oferă tot sprijinul şi asistenţa necesare familiilor şi prietenilor celui decedat şi celor dispăruţi”, a adăugat el.

Moskva, nava-amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, cu un echipaj oficial de până la 680 de persoane, s-a scufundat la 14 aprilie.

Naufragiul crucişătorului este văzut pe scară largă ca o umilire pentru Rusia şi flota sa, şi chiar comentatorii pro-Kremlin au cerut o explicaţii autorităţilor.

Rusia susţine că nava s-a scufundat din cauza exploziei muniţiei de la bord şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile care au împiedicat operaţiunile de remorcare. Dar Ucraina spune că a scufundat crucișătorul cu rachete.

Până în prezent, autorităţile ruse nu anunţaseră nicio pierdere în naufragiu, susţinând chiar iniţial că întregul echipaj a fost evacuat.

Citește și: FOTO | Primele imagini ale navei-amiral a flotei Rusiei, care s-a scufundat în flăcări

Sursa foto: Captură Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri