Un român de 51 de ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare de un tribunal din Turnhout, Belgia, pentru fraudă în formă continuată cu carduri de combustibil. Folosind echipamente de skimming la terminale de plată din benzinării din toată Belgia, românul și-a făcut plinul la TIR de 262 de ori fără să plătească, scrie Digi 24.

Mai mult, a vândut mai departe altor șoferi motorina care îi prisosea cu 0,8 euro litrul, potrivit presei belgiene.

Românul a fost prins după ce angajatul unei benzinării din Meer a sunat la poliție, pe 4 februarie 2020, spunând că a observat echipamente de skimming la un client.

Urmărind imaginile de pe camerele de supraveghere ale benzinăriei din Meer, anchetatorii au ajuns la românii Barbaros I. (51) și Mihai S. (41). Instalaseră echipamentul la terminalul de plată din benzinăria respectivă cu o seară înainte. Ulterior s-a stabilit că românii mergeau zilnic la benzinării și procedau la fel.

În baza unui mandat european, poliția a percheziționat locuința din România a bărbatului de 51 de ani, pe 23 noiembrie 2021. Au găsit acolo echipamentele de skimming și date ale unor carduri de combustibil.

Cercetările ulterioare au stabilit că inculpații au sustras cantități mari de combustibil între 2015 și 2020 prin fraudă informatică. Potrivit instanței, combustibilul era vândut în principal șoferilor de TIR turci și iranieni, care plăteau în 0,8 euro pe litru. Au sustras combustibil din benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem și Veurne.

Barbaros I. a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare și o amendă de 8.000 de euro. Potrivit instanței, acesta a fost implicat în 262 de ealimentări cu carduri de combustibil copiate sau furate. Mihai S. se ocupa în principal de amplasarea echipamentelor, însă participarea lui la fapte a fost mai limitată. A fost condamnat la 30 de luni de închisoare și o amendă de 4.000 de euro. Cei doi trebuie să plătească o despăgubire totală de peste 60.000 de euro către firmele prejudiciate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri