Președintele în funcție, Emmanuel Macron, a reușit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen, potrivit primelor estimări după închiderea urnelor de vot.

Președintele în exercițiu, candidat din partea partidului Republica în Mișcare (LREM, centru) a obținut conform proiecțiilor bazate pe numărătoarea parțială a voturilor 57,6%, în timp ce Le Pen (Reunirea Națională – RN, dreapta populistă) a înregistrat 42,4%.

Urnele s-au închis în orașele mari la 20:00 ora locală (21:00 în România și Republica Moldova), după ce în restul Franței se închiseseră la ora 19:00, iar estimarea difuzată de mass media are la bază numărătoarea voturilor din această oră.

Rezultatul final va fi cunoscut luni dimineața, iar cel oficial proclamat miercuri 27 aprilie de Consiliul Constituțional. Ceremonia de învestitură a președintelui Macron ales va avea loc la Palatul Elysee nu mai târziu de 13 mai.

Macron este primul președinte re-ales prin vot direct după Jacques Chirac în 2002 și al treilea președinte reales prin vot direct al celei de-a Cincea Republici, primul fiind Francois Mitterrand, ales în 1981 și reales în 1988.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri